Oslomesterskapet for skolelag 2023 – resultater

OM for skolelag 2023 på Sentralen med ni runder over to dager, som vanlig, er ferdigspilt. Det ble et rekordstort mesterskap med 228 deltagere, hele 26 flere enn den tidligere rekorden i «moderne tid». I barneskoleklassen deltok 41 lag, hvorav 16 med eldste spiller på 4. trinn (yngre), noe som lover godt for fremtiden, og 9 lag med spillere fra flere skoler (blanding/mix).

Årets Oslomestre for skolelag er Kastellet Kings (29,5 p), opp et trinn etter knepen 2. plass i fjor. Alle de fire på Kastellets lag går i samme klasse! Om sølvet var kampen hard. Kringsjå White Kings, der også mange går i samme klasse, gikk seirende ut av den kampen (28 p, 16 lagpoeng). Som i 2022 tok Oppsal 1 bronsemedaljene (28 p, 12 lagpoeng). Slemdal endte rett bak (27,5 p).

Ungdommene spilte fem runder og gjorde seg ferdige på lørdagen. Rekordmange syv lag deltok i turneringen. Skullerud skole er årets Oslomester for ungdomsskolelag (13,5 p), og tok med seg pokalen hjem til skolens premieskap. Vinner av turneringen ble OSSU 1 (15 p).

Resultatlister her.

Veggtabeller her (barn) og her (ungdom).

OSU takker spillere og lagledere for oppmøtet, og ønsker velkommen tilbake til Oslomesterskapet individuelt en helg i oktober, og OM for skolelag i mars 2024. I mellomtiden anbefaler vi for alle som deltok i OM for skolelag og liker sjakk, å delta i BGP-turneringer. De neste spilles lørdagene 15. april og 13. mai på NTG, Bekkestua, og søndag 7. mai på Rustad. Se USFs terminliste for lenker til mer informasjon. På nett er Lichess.org en meget god, og helt gratis, nettside, som vi anbefaler på det varmeste (spesielt stoffet under «Lær»).

For alle jenter mellom 6 og 14 år som liker sjakk, anbefaler vi OSUs jentegruppe tirsdager kl. 17.30-18.45 i OSS’ lokaler i Bogstadveien 30, 7. etg.