Sjakkturneringer på Lichess.org vår/sommer 2021

Etter nesten 350 «OSU-turneringer» på Lichess.org siden mars 2020, fortsetter vi i mai med turneringer hver lørdag og søndag. Under finner du lenke til de neste OSU-turneringene. Frem til påske har det i 2021 alltid vært minst 14 og nesten alltid 20-30 deltagere i turneringene. På nettdagen for OSUs satsningsgruppe for 9-16-åringer søndag 7. mars var det ny rekord med 47 deltagere. Også på nettdagen søndag 9. mai var det over 40 deltagere.

OSU-turneringer helgen 3. og 4. juli

Lørdag kl. 10.00-11.00 https://lichess.org/tournament/AUCpSR00
Søndag kl. 10.00-11.00 https://lichess.org/tournament/rXxcZoet

Interessen for OSU-turneringene har vært noe lavere de to siste lørdagene, og det nærmer seg sommeren, så vi prøver med redusert turneringstid fra kl. 11.30 til kl. 11. Ganske få deltok søndagskveldene i mai, så denne turneringen har nå tatt sommerferie.

Samarbeidsturneringer – mandager, tirsdager og fredager

OSU-helgeturneringene varer i 1 eller 1,5 time, har betenkningstid 6 3, arrangeres i «OSU Arena», og er åpne for alle norske barn og ungdommer. Du kan komme og gå, og ta pause, som du vil i løpet av tiden turneringene varer.

OSU samarbeider med Dragulf, som januar-mai arrangerte turnering to dager i uken kl. 18.00-19.30. Lenke til turneringene («Dragulf International») finner du i Dragulfs kalender. I «Dragulf International» vinner de heldigste og de aller beste en plass i simultan i slutten av måneden.

Hver tirsdag fra ca. kl. 18 arrangerer Eiker sjakklubb turnering, og de vil gjerne ha med flere deltagere. For å delta i Eikers turneringer, må du være medlem i Lichess-laget «Eiker sjakk-klubb». Dette «laget» finner du ved å gå inn på «Fellesskap» ->»Lag»->»Alle lag» (til venstre på siden). Søk på «Eiker» og velg «Eiker sjakk-klubb». Der klikker du «Bli med i klanen» (i grønt oppe til venstre på siden). Når en av laglederne aksepterer «søknaden», blir du medlem i laget, og du kan delta i Eikers turneringer på Lichess. Når du er blitt medlem, finner du Eikers turneringer her.

Internasjonal U12-turnering annenhver onsdag

Onsdager i like uker arrangeres «World Wide U12» kl. 17.00-18.30, en internasjonal lagturnering for barn født 2009 eller senere. Dragulf har ett lag og OSU har ett lag. For å delta på OSUs lag i denne turneringen, må du bli medlem i laget «Oslo sjakkrets ungdom U12». Laget finner du på samme måte som beskrevet over for å finne Eikers lag. De tre første spilledagene i 2021 vant OSU-laget sin gruppe uten store problemer, mens det fjerde spilledag såvidt ble opprykk. Så OSU-laget er i gruppe/divisjon A, etter utrolige fire opprykk av fire mulige. Debuten i A-gruppen 10. mars var også en suksess. Etter å ha kjempet i toppen gjennom hele turneringen, der det mot slutten var svært jevnt mellom de fire beste lagene, endte debuten med en imponerende 3. plass. I de neste turneringene har vi stort sett tatt 3. eller 4. plassen, og det er alltid jevnt. 5. mai kom vi på 2. plass! 19. mai var det mange som hadde andre aktiviteter, så bare syv spilte på laget, som rykket ned med knapp margin til B-gruppen. I sommer deltar Oslo med laget «Dragulf U12», som er åpent også for de som ikke er medlemmer i Dragulf USK. 2. juni tok vi en delt 2. plass, og rykket dermed opp til A-gruppen etter hard kamp om plassene 2 til 4.

Det er altså mange muligheter for å delta i turneringer på Lichess der OSU er involvert. For å lære anbefaler vi også på det varmeste «Sjakknøtter» på Lichess, ikke bare spilling av partier.

Jenter

Normalt møtes OSUs jentegruppe tirsdagskveldene. Når det ikke er mulig, arrangerer vi ofte turnering bare for jenter tirsdagene fra kl. 18.

1. og 8. juni regner vi med at OSUs jentegruppe treffes i OSS’ lokaler kl. 17.30-18.45.

Uerfarne spillere

Nivået i OSU-turneringene er høyt, så ofte er det ikke så gøy for de som ikke har spilt så mye sjakk. Uerfarne har ofte deltatt en gang eller to før de forsvinner, trolig fordi bare noen veldig få på eget nivå deltar og det dermed blir for vanskelig motstand. Vi har derfor de fleste helgene og noen tirsdager i 2021 satt opp en parallell turnering. Vi oppfordrer alle som ikke har spilt nettsjakk før eller ikke har spilt mye, til å delta i disse turneringene. Spillere med under ca. 1300 kan delta. Betenkningstid: 7 min. pr. spiller på partiet + 5 sek. pr. trekk. Det har vært svært liten interesse for disse turneringene på lørdagene i april og mai, så 29.05 og i juni blir det ikke noen egen turnering for uerfarne spillere.

For de som ikke har spilt på Lichess tidligere:

  1. Gå inn på lichess.org.
  2. Opprett en bruker. Hvis man vil unngå kontakt (chat), bruk valget «Barn».
  3. Finn turneringen ved å klikke på eller kopiere riktig lenke fra tabellen over.
  4. Klikk «Bli med» (grønn knapp) midt på siden, over deltagerlisten.

Lichess er 100% gratis og reklamefritt, og lover at de alltid vil være det.