NM for skolelag – Norgesmestre fra OSU i begge klasser!

NM for skolelag ble avviklet i Moss helgen 17.-19 april, og resulterte i at Oslolag vant både barne- og ungdomsskoleklassen.

I barneskoleklassen spilte Korsvoll 1 og Lassa Tigers uavgjort i runde 5. Begge endte med 13 lagpoeng og 21,5 individuelle poeng. Etter kvalitetsberegning ble gullet delt ut til Korsvoll. På vinnerlaget spilte Gaute Bergan, Kristian Natvig, Richard Birkeland Tøndel og Max Dahl. Fra Oslo deltok også Lilleaker, Høyenhall, Nøklevann, Korsvoll 2, Lambertseter, Kringsjå og Bekkelaget (nr. 10-16), samt Munkerud og Kjelsås.

Like jevnt var det ikke i klassen for undomsskoler, der Nordberg 1 vant alle sine seks matcher. På vinnerlaget spilte Eivind Olav Risting, Odin Nikolai Heier, August Berntsen-Øybø, Aleksander Lindbøl og Sebastian Berg-Olsen. Lagene fra Oslo var Nordberg 1 og 2.

Korsvoll 1
Bilde: Bjørn Berg Johansen

Lag fra SK 1911U vant altså begge klasser, OSU gratulerer! Oslo har i mange år dominert skolesjakken. Bak vinnerne var det langt til neste Oslolag på tabellene, så nå ser det ut til at Stavanger- og Bergensområdet er på full fart fremover. Vi må ta opp konkurransen.

Et tankekors er det at svært store deler av landet ikke var representert i mesterskapet. Det var ingen lag fra nord for Masfjorden og det sørlige Hedmark, selv om sjakkaktiviteten er stor i mange områder.